Locuitorii din municipiul Bălți, vor avea acces în cimitire de Paștele Blajinilor

Chiar dacă municipiul Bălți se află sub Cod Roșu de COVID-19, locuitorii orașului, vor avea acces în cimitire de Paștele Blajinilor. Anunțul a fost făcut de către primarul de Bălți, Renato Usatîi, într-o intervenție live pe pagina sa de Facebook.

Renato Usatîi a îndemnat oamenii să nu vină cu multe cratițe la cimitire și să respecte măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu COVID-19.

 „Dacă s-ar fi luat decizia la nivel național, ar avea sens, dar dacă cimitirele sunt închise doar în Bălți și Chișinău, atunci care-i sensul? Rog toți oamenii care vor merge la cimitir să aibă mai puține cratițe cu sarmale, plăcinte.  Unul a mușcat, a servit și transmite păharul mai departe. Haideți să păstrăm distanța socială, să nu ne îmbulzim câte 20-30 de oameni la un mormânt, pentru că astfel de comportament va avea consecințe grave la nivel de țară”, a declarat primarul orașului Bălți.

Amintim că și la Edineț, Comisia locală pentru Situații Excepționale a decis să permită accesul pe teritoriul cimitirelor de Paștele Blajinilor.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x