Uniunea Europeană aprobă prima insectă declarată sigură pentru consum uman

Statele membre ale Uniunii Europene au aprobat o propunere a Comisiei Europene care permite utilizarea viermilor de făină galbeni uscați ca aliment nou. Autorizarea de introducere a insectelor pe piața UE ca alimente noi, are loc în urma unei evaluări științifice riguroase efectuate de EFSA.

Noul aliment se poate consuma ca gustare, sub formă de insecte uscate întregi, sau ca ingredient al unor produse alimentare, de exemplu sub formă de pudră în produse proteice, biscuiți sau produse pe bază de aluat, susțin reprezentanții Comisiei Europene.

Viermele de făină a devenit prima insectă declarată sigură pentru a fi mâncată de om, a anunțat în luna ianuarie Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor. Totuși, cei care au alergii la creveți și la acarieni ar putea reacționa și la această insectă.

Componentele principale ale acestei insecte sunt proteinele, grăsimile și fibrele, oferind pentru viitor o potențială sursă de mâncare sustenabilă și cu un nivel scăzut de emisii de carbon. Decizia oficială a Comisiei Europene va fi adoptată în săptămânile următoare. 

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x