Procurorii au atacat sentința în cazul traficantului de copii din Glodeni la Curtea de Apel Bălți

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au atacat la Curtea de Apel Bălți sentința Judecătoriei Drochia, sediul Glodeni, care a respins solicitarea procurorilor pentru aplicarea pedepsei cu închisoarea față de un inculpat din raionul Glodeni, învinuit de trafic de copii, în scop sexual.

Fapta s-a produs în perioada iulie-august 2017. Un bărbat în vârstă de 30 ani din raionul Glodeni, potrivit acuzatorilor de stat, a contactat pe internet o adolescentă din același raion, care atunci avea vârsta de 15 ani. Acesta a profitat de vârsta fragedă a victimei și i-a promis că îi va oferi un telefon performant, dacă aceasta-i va trimite imagini cu caracter intim.

Următorul pas al bărbatului a fost să o amenințe că le va trimite acele imagini părinților și apropiaților ei, dacă adolescenta nu va participa la sesiuni video pe internet cu el, în direct. În cadrul acestor sesiuni, inculpatul a constrâns-o să privească acțiuni perverse cu caracter sexual ale acestuia, precum și a determinat-o la acțiuni cu caracter erotic pe adolescentă.

În urma situației create, adolescenta a încercat să-și pună capăt zilelor. În instanța de judecată, aceasta  i-a recunoscut chipul, expresia feței și vocea inculpatului.

Sub conducerea procurorilor, inculpatul a fost reținut și plasat în arest, însă ulterior a fost eliberat și achitat de către Judecătoria Drochia. Totuși, acuzatorii de stat din cadrul PCCOCS consideră achitarea lui contrară legii și au solicitat, din nou, condamnarea acestuia la 15 ani de închisoare pentru infracțiunea de trafic de copii.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x