OMS a acordat o autorizaţie de urgenţă pentru vaccinul chinezesc Sinopharm

Vaccinul chinezesc anti-COVID-19 produs de Sinopharm a primit o autorizație de urgență, anunță Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), scrie Digi24.ro.

Vaccinul, unul dintre cele două principale seruri chinezeşti, care a fost deja administrat la sute de milioane de persoane din China şi din străinătate, devine primul vaccin anti-COVID-19 dezvoltat de o ţară non-occidentală care a obţinut undă verde din partea OMS. Aceasta este, de asemenea, prima dată când Organizaţia Mondială a Sănătăţii acordă o autorizaţie de urgenţă pentru utilizarea unui vaccin chinezesc împotriva unei boli infecţioase.

Lista de urgenţă a OMS reprezintă un semnal pentru autorităţile naţionale de reglementare cu privire la siguranţa şi eficacitatea unui produs şi permite ca un vaccin să fie inclus în programul COVAX, creat pentru a asigura accesul ţărilor sărace la seruri dezvoltate împotriva noului coronavirus.

OMS a acordat anterior o autorizaţie de urgenţă pentru vaccinurile anti-COVID-19 dezvoltate de Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Johnson&Johnson şi, săptămâna trecută, pentru Moderna.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Sursa: Digi24.ro

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x