Un șef de sector al Poliției de Frontieră reținut în dosarul contrabandei cu țigări în valoare de jumătate de milion de lei din raionul Briceni

Un șef de sector al Poliției de Frontieră a fost reținut în dosarul contrabandei cu țigări, în valoare de jumătate de milion de lei, depistată pe malul râului Prut, în apropierea satului Șirăuți din raionul Briceni.

După cum anunțau procurorii, în comunicatul de presă din 30 aprilie 2021, aceștia urmau să verifice, în comun cu ofițerii SPIA, dacă angajații postului Poliției de Frontieră responsabili de segmentul geografic, în care a fost contracarată infracțiunea, au fost implicați în facilitarea infracțiunii.

Prin urmare, în ziua de vineri, 7 mai, procurorii au efectuat percheziții la domiciliile și birourile unor angajați ai Poliției de Frontieră din zona de nord a țării. Drept rezultat, au fost ridicate înscrisuri, acte și telefoane mobile ce ar fi fost folosite în activități ilegale.

În aceeași zi, în baza bănuielii rezonabile de implicare în infracțiunea investigată, a fost reținut un șef de sector al Poliției de Frontieră din acest segment de hotar. La 8 mai, polițistului i-a fost înaintată învinuirea pentru participarea la tentativa de contrabandă cu mărfuri accizate.

La data de 9 mai, magistrații Judecătoriei Chișinău, au dispus plasarea polițistului în arest pentru un termen de 15 zile. Deoarece procurorii au solicitat un termen de 30 zile, în scopul asigurării unor investigații obiective, această încheiere a fost contestată la Curtea de Apel Chișinău.

Reamintim că procurorii au contestat mandatul de arest eliberat tot pentru 15 zile și în privința unuia din liderii grupării criminale, care a fost reținut la 30 aprilie. Anterior descinderii oamenilor legii, figuranții au reușit să părăsească locul faptei cu mijlocul de transport. La fața locului, au fost depistate 70 de cutii, a câte 50 de blocuri de țigări în fiecare de marca Ashima fabricate în China și Ritm – de producție autohtonă. Potrivit legii penale, faptele comise sunt pedepsite cu închisoare de la 4 până la 10 ani.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x