Cheltuielile pentru consumul energiei electrice pentru lunile aprilie și mai nu vor mai fi compensate de către stat

Președintele țării, Maia Sandu, a respins mai multe legi aprobate de majoritatea PSRM-ŞOR. Într-o postare pe o rețea de socializare, aceasta a menționat că proiectele de legi au fost întoarse Parlamentului. Printre proiectele respinse se numără și compensarea cheltuielilor de către stat tuturor cetățenilor țării, pentru consumul de energie electrică în perioada stării de urgența, pentru lunile aprilie și mai.

Am întors Parlamentului și legile 69 și 70 din 23.04.2021, prin care statul ar fi compensat cheltuielile pentru energia electrică pentru consumatorii casnici pentru lunile aprilie și mai. Motivul e inechitatea. Ajutorul statului pe perioada pandemiei trebuie să meargă spre cei care chiar au nevoie. Aprobarea acestei legi ar însemna că din impozitele noastre, ale tuturor, vor primi compensații și oamenii cu venituri mari și foarte mari. Aceste compensații trebuie să ajungă la oamenii nevoiași, nu la deputați și miniștri sau la proprietari de castele și mașini luxoase”, a menționat șeful statului într-o postare pe Facebook.

Proiectul prin care statul ar fi compensat cheltuielile pentru energia electrică pentru consumatorii casnici în lunile aprilie și mai a fost inițiat de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x