/VIDEO/ La Sângerei a fost implementat proiectul „Bugetul meu”

Amenajarea unui scuar în fața muzeului din orașul Sângerei, a doua terenuri de joacă și racordarea a mai multor locuințe la sistemul de canalizare al orașului sunt doar câteva inițiative de proiect venite de la cetățenii orașului, care vor fi finanțate din bugetul local. Asta după ce autoritățile locale au  implementat conceptul de bugetare participativă grație proiectului „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova” – „Bugetul meu” finanțat de Uniunea Europeană.

Locuitorii orașului spun că proiectul dat nu doar că îi vor ajuta să-și soluționeze mai multe probleme din localitate, dar îi va face mai responsabili.

Potrivit autorităților locale, în acest an pentru finanțarea inițiativelor de proiect venite de la cetățenii orașului au fost alocată suma de 100 de mii de lei. Implementarea acestor proiecte va fi efectuată de membrii grupurilor de inițiativă și Coaliția Locală, formată din reprezentanți ai societății civile.

Potrivit lui Victor Cotruță, expert în cadrul proiectului „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova”, grație acțiunilor întreprinse cetățenii vor fi mai interesați de felul în care sunt gestionați banii publici.

În regiunea de nord a Republicii Moldova, proiectul „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova” – „Bugetul meu” este implementat în orașele Sângerei, Florești, Drochia, Râșcani și municipiul Bălți.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x