Reacția Ministerului Apărării, după ce deputatul socialist Ștefan Gațcan a fost surprins în uniforma militară de gală: „Știrbește din imaginea Armatei Naționale”

Ministerul Apărării a venit cu o reacție după ce în spațiul public au apărut mai multe imagini cu deputatul socialist Ștefan Gațcan, în uniforma de gală a Armatei Naționale. Cazul a fost cercetat la indicația ministrului Apărării Victor Gaiciuc.

În urma verificărilor efectuate de persoanele responsabile din cadrul Marelui Stat Major al Armatei Naționale, s-a constatat că toate uniformele de gală, incluse în registrele de evidență ale depozitelor Armatei Naționale, se află în depozite.

Uniformele de gală pentru militarii pe contract au început să fie confecționate din anul 2010, toate fiind trecute în registrele de evidență pentru asigurarea militarilor. Rezultatele verificărilor arată că în documentele de evidență, distribuire sau asigurare cu echipament, la care ne-am referit mai sus, nu figurează numele Ștefan Gaţcan. Prin urmare, Armata Națională nu i-a distribuit uniforma de gală persoanei vizate”, notează reprezentanții ministerului.

Ministerul Apărării regretă astfel de incidente, care știrbesc din imaginea Armatei Naționale, pentru că în instituția militară se respectă cu strictețe Regulamentul cu privire la portul uniformei militare”, mai notează instituția.

Menționăm că deputatul socialist Ștefan Gațcan, medic ginecolog de profesie, a publicat de 9 Mai, fotografii de la Complexul Memorial „Eternitate”, fiind îmbrăcat în uniforma de gală a Armatei Naționale. Ulterior, socialistul a explicat pentru portalul Anticoruptie.md că este „colonel în rezervă” cu acte în regulă.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
1 Комментарий
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anticurcan

Curcan al Armatei Nationale…

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x