Mai multe gospodării din raioanele Edineț și Florești au fost inundate din cauza precipitațiilor abundente

În urma precipitațiilor abundente din 18 și 19 mai, salvatorii și pompierii au intervenit în mai multe localități din nordul țării pentru a pompa apa, care s-a scurs în gospodăriile oamenilor.

Salvatorii au intervenit în localitatea Hincăuți din raionul Edineț, unde au avut misiunea de a pompa apa, care s-a scurs într-o gospodărie și risca să inunde casa.

Intervenția pompierilor a fost necesară și în localitatea Băhrinești din raionul Florești, după ce precipitațiile abundente au inundat o parte din subsolul gimnaziului, iar în satul Prajila, ploaia a intrat în beciul unei gospodării.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, la 19 mai, se prevăd precipitații și intensificări ale vântului din nord-vest în rafale de până la 15-20 metri pe secundă. În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează deținătorii și gestionarii bazinelor acvatice să verifice starea digurilor și barajelor de protecție.

Totodată, salvatorii avertizează oamenii care au în grijă minori să-i supravegheze și să nu le permită aflarea acestora în preajma râurilor și lacurilor sau în spații deschise neprotejate. În caz de situații de risc, persoanele sunt îndemnate să apeleze de urgență la Serviciul 112.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x