Activistul Oleg Brega a renunțat să meargă la alegerile anticipate în calitate de candidat independent și s-a alăturat unui partid

Activistul civic Oleg Brega, a renunțat la ideea anunțată anterior de a participa în calitate de candidat independent la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 și va candida pe lista Partidului Verde Ecologist. Motivul fiind condițiile impuse de legea electorală în raport cu partidele politice și pragul prea mare de minim 2.000 de semnături care trebuie să fie colectate timp o lună.

Încetez să mai strâng semnături. Am fost invitat pe lista verde și am decis să renunț la candidatura mea ca independent. A venit o mână salvatoare de la colegii din Partidul Verde Ecologist. Am zis să accept această mână întinsă și să urc în vehiculul partidului care nu are nevoie de semnături. Astfel, să particip în alegeri sub simbolul partidului verde cu floarea soarelui. Până la urmă, ne potrivim și vom merge împreună”, a anunțat Oleg Brega.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit că un candidat independent la funcția de deputat în Parlament trebuie să prezinte între 2.000 și 2.500 de semnături până la data de 11 iunie 2021.

Până acum, în cursa electorală s-au înscris șapte partide politice și blocuri electorale: Partidul Acasă Construim Europa (PACE), Partidul Acțiunii Comune Congresul Civic (PACC), Blocul electoral „Renato Usatîi”, Partidul Politic „ȘOR”, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (PSRM-PCRM) și Mișcarea Profesioniștilor „Speranța – Nadejda”.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *