La Chișinău va fi organizat un ciclu de târguri dedicate producătorilor agricoli

La data de 5, 6, 19 și 20 iunie, Federația Națională a Fermierilor din Moldova în parteneriat cu Pretura sectorului Buiucani va organiza în Parcul „Alunelul” din Chișinău târguri dedicate producătorilor agricoli.

La eveniment vor participa peste 70 producători de pe întreg teritoriul țării aducând cu ei la Chișinău produse deosebite. Începând cu celebrul salam kavurma (specialitate produsă la sudul Moldovei), brânzeturi din lapte de oi, mezeluri, până la miere de albine, fructe de sezon și produse de panificație. Nelipsiți vor fi și micii producători de vinuri, meșterii populari cu vase din lut, dar și producătorii de flori.

În contextul crizei pe care o resimt producătorii autohtoni în urma secetei din anul 2020, dar și a pandemiei provocate de COVID-19, organizatorii speră prin desfășurarea acestor târguri să contribuie la susținerea micilor producători autohtoni.

Totodată, organizatorii îndeamnă vizitatorii să respecte distanțarea fizică și să respecte măsurile de siguranță împotriva răspândirii infecției cu noul tip de virus.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x