Doi copii care s-au pornit să viziteze locurile din împrejurimi au pus pe jar polițiștii de frontieră din raionul Soroca

Doi prieteni minori s-au aventurat să viziteze locurile din împrejurimi și au pus pe jar polițiștii de frontieră din nordul țării. Aceștia au mobilizat zece echipe de intervenție pentru a găsi minorii.

În seara zilei de 18 mai, cei doi copii, un moldovean de 15 ani și amicul său  cetățean al Ucrainei, în vârstă de 13 ani, locuitori ai satul Coșnița, Ucraina, s-au supus riscului plutind pe o saltea gonflabilă peste râul Nistru și au încercat să se ascundă pe teritoriul Republicii Moldova.

În scopul verificării informației primite a fost direcționată o patrulă care era antrenată deja în supravegherea sectorului de responsabilitate. Ajungând la fața locului, patrula nu a depistat nimic, motiv pentru care au fost  intensificate măsurile de căutare, fiind redirecționate și alte echipe de intervenție întrucât vizibilitatea devenea din ce în ce mai redusă din cauza nopții și a precipitațiilor abundente. La aproximativ 450 metri amonte, în proximitatea satului Vasilcău din raionul Soroca a fost depistată salteaua gonflabilă.

Polițiștii de frontieră au reușit să identifice locația minorilor. Întrebați despre acțiunile lor, adolescenții au spus că nu și-au dorit să încalce legislația națională, dar s-au aventurat pentru a vizita locurile din împrejurimi.

Pentru că sunt minori, polițiștii de frontieră au încercat să-i anunțe despre cele întâmplate pe părinții copiilor. În cazul moldoveanului, părinții sunt peste hotarele țării, el fiind lăsat în grija bunicii din satul Coșnița, Ucraina.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x