Maia Sandu, despre scumpirea carburanților: Consiliul Concurenței se află în cârdășie cu petroliștii din Republica Moldova

Președintele țării, Maia Sandu, afirmă că majorarea prețurilor la carburanți este o acțiune concertată de către socialiști în cârdășie cu Consiliul Concurenței și petroliștii din Republica Moldova pentru a influența situația politică din țară.

Este ușor de înțeles ce se întâmplă. Cetățenii trebuie să înțeleagă că acest consiliu se subordonează Parlamentului și eu din 2019 am încercat să promovez ideea unei evaluări externe și schimbarea managementului acestui Consiliu, socialiștii nu au susținut această inițiativă, socialiștii l-au protejat în continuare pe conducătorul acestui consiliu care trebuie să asigure concurența. La Consiliul Suprem de Securitate încă o dată am făcut o recomandare către Parlament, pentru că CSS nu are atribuții cu care să schimbe lucrurile acolo. Este adevăr, avem un Consiliu al Concurenței care nu-și face treaba, se plătesc bani mari și se creează impresia că acest Consiliu este în anumite cârdășii cu petroliștii, pentru că nu avem absolut nicio acțiune”, a declarat Maia Sandu în cadrul unei emisiuni de la TV8.

Amintim că de la începutul anului carburanții s-au scumpit cu aproximativ 33%. Astfel, un litru de benzină s-a scumpit cu 5 lei, iar un litru de motorină cu aproape 4 lei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x