/VIDEO/ Mai mulți angajați ai sistemului medical din Bălți și Fălești sunt suspectați de trafic de influență

Un bărbat în vârstă de 78 ani, lucrător medical din orașul Fălești și o femeie de 42 ani, angajată a unei companii de asigurări din Bălți, împreună cu alți intermediari din sistemul medical, în perioada de timp decembrie 2020 și până în prezent, susținând că au influență asupra membrilor Comisiei Medicale a conducătorilor de autovehicule din cadrul Spitalului Raional Fălești, perfectau acte medicale.

Aceștia ar fi favorizat eliberarea unor formulare medicale printre care, adeverințe medicale pentru obținerea permisului de conducere, avize consultative narcologice pentru dreptul de a fi admis la cursuri de șoferi, autorizații de achiziționare a armelor și munițiilor aferente, certificate de la medicii psihiatri și altele. Pentru serviciile prestate, suspecții primeau diverse sume de bani, care variau de la 600 până la 1.500 de lei.

În urma măsurilor speciale de investigații efectuate, polițiștii au identificat cercul de participanți la perfectarea actelor medicale, iar la 11 iunie, au fost efectuate percheziții la domiciliile, în automobilele și în birourile de serviciu ale suspecților. În rezultatul perchezițiilor au fost ridicate acte care vor servi drept material probatoriu pe cauza penală și bani care ar fi fost obținuți din activitatea ilegală. Persoanele bănuite sunt cercetate în libertate.

Conform legii penale, persoana vinovată de trafic de influență riscă amendă de până la 200.000 lei sau pedeapsă cu închisoare de la 2 până la 6 ani.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x