Explicația lui Pavel Filip, după ce mai mulți primari din raionul Râșcani ar fi anunțat că pleacă din PDM

În spațiul public a apărut o declarație semnată de mai mulți primari și un consilier raional din raionul Râșcani, care anunță că ar părăsi Partidul Democrat din Moldova (PDM).

Ar fi vorba despre primarii localităților Pârjota, Pociumbăuți, Șumna, Aluniș și consilierul raional Nicolae Romanciuc. Potrivit unei declarații semnate de către aceștia, decizia de a părăsi fracțiunea este din cauza acțiunilor întreprinse de către președintele partidului, Pavel Filip. Aceștia au mai scris că au fost mințiți și că nu se mai regăsesc printre valorile promovate de către ei.

Președintele PDM, Pavel Filip, a venit cu o reacție și infirmă că persoanele menționate ar pleca din fracțiune. Acesta susține că două semnături din declarație sunt false.

Antonina Șarban, primar de Șumna, nu a semnat această declarație. Semnătura ei a fost falsificată de Nichiforciuc și PSRM, fapt pentru care dumneaei va merge în judecată. Vitalie Țîței, primar de Pociumbăuți, nu a semnat declarația lui Nichiforciuc și rămâne în echipa PDM. Va merge și dumnealui în instanță. Ion Vacariuc, primar de Aluniș, a semnat declarația sub amenințarea lui Nichiforciuc și a PSRM”, iar „primarul Victor Garbuz și consilierul Nicolae Romanciuc au fost dați afară din partid încă acum un an”, a scris Pavel Filip pe pagina sa de Facebook.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x