Baronul romilor din Moldova are o altă versiune despre incidentul din orașul Edineț, unde un bărbat a fost bătut în plină stradă de un grup de romi

Baronul romilor din Moldova, Artur Cerari, are o altă versiune pentru cele întâmplate în seara de joi, 1 iulie, când un bărbat în vârstă de 35 ani, din orașul Edineț, a fost bătut în plină stradă de un grup de persoane de etnie romă.

Mi s-a comunicat că acolo ședeau așa și chefuiau băieții ca întotdeauna. Și a trecut o fetiță cu mâncare, și a trecut un cetățean. Și a lovit-o cu oglinda pe fetița ceea. Și băieții au sărit. Mai în scurt, l-au atacat, în mod stringent așa cum trebuie. Clar lucru că treburile aceste nu au trebuit, au trebuit să cheme poliția”, a declarat baronul pentru Publika.md.

Potrivit oamenilor legii, bărbatul de 35 ani, se deplasa cu automobilul pe o stradă din Edineț, la un moment dat, acesta a văzut un grup de trei persoane, care se deplasau pe partea carosabilă și a încetinit viteza mijlocului de transport. Una din persoane a lovit cu pumnul peste caroseria automobilului, iar conducătorul auto a oprit mașina. Între el și grupul de provocator s-a iscat un conflict, care a degenerat într-o bătaie.

Victima a fost internată la spital în secția de traumatologie. Sub protecția anonimatului, aceasta a comunicat pentru TVN.md, că agresorii l-au amenințat cu moartea și cu răfuiala rudelor și apropiaților lui. 

Un alt incident cu implicarea mai multor persoane de etnie romă a avut loc în orașul Edineţ și la data de 26 iunie. Potrivit martorilor, scandalul a pornit după ce câteva persoane s-au arătat nemulțumite că un bărbat îi filmează. Pentru a calma spiritele a fost nevoie și atunci de intervenția poliției.

 Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x