Timp de cinci ani, un bărbat din raionul Fălești s-a legitimat peste hotare cu un permis falsificat

Un bărbat în vârstă de 45 ani, originar din raionul Fălești, este cercetat de oamenii legii pentru folosirea unui permis fals pe teritoriul Uniunii Europene.

Incidentul a fost consemnat la sfârșitul săptămânii trecute, pe sensul de ieșire din țară. În timpul discuțiilor cu polițiștii de frontieră, bărbatul a trezit unele suspiciuni privind scopul călătoriei și s-a dispus efectuarea unui control suplimentar. Drept urmare, în portmoneul personal a fost depistat un permis de conducere cu însemnele autorităților din România, ce prezenta indici rezonabili de falsificare.

La audieri, acesta a declarat că și-a perfectat actul acum cinci ani, prin intermediul unui coleg, în timp ce activa ca șofer de tir în Germania. Cel din urmă l-a sfătuit să-și perfecteze un permis de conducere românesc pentru a activa la acea întreprindere. Astfel, bărbatul nu a ezitat și a prezentat setul de acte necesare și 50 de euro. Suplimentar, șoferul a mai menționat că actul cu pricina a fost folosit doar în străinătate. 

Documentul a fost sigilat și transmis pentru efectuarea expertizei tehnice în vederea stabilirii și atragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x