Protest la Penitenciarul nr. 2 din raionul Briceni. Un deținut a incendiat o celulă, iar alte încăperi au fost distruse

După ce în presă au apărut mai multe informații, că în seara din 7 iulie, la Penitenciarul nr.2 Lipcani din raionul Briceni, s-a produs un protest, iar o clădire de pe teritoriul închisorii ar fi fost incendiată intenționat de câțiva deținuți nemulțumiți, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a venit cu o reacție oficială asupra cazului.

Întru informarea corectă a societății privind incidentul care a avut loc în după amiaza zilei de 7 iulie 2021, în Penitenciarul nr.2–Lipcani, comunicăm că un deținut s-a opus în mod agresiv acțiunilor legale de transfer în altă instituție penitenciară, incendiind celula și instigând și alți deținuți la acțiuni deviante, de dezordini, în rezultatul cărora au fost distruse mai multe încăperi ale instituției” se arată în comunicatul ANP.

Administrația Națională a Penitenciarelor cu sprijinul organelor de poliție și ale pompierilor au întreprins toate acțiunile necesare întru remedierea situației și lichidarea incendiului mai precizează instituția.

Despre cele întâmplate au fost anunțați procurorii, poliția și Oficiul Avocatului Poporului. Cauzele și împrejurările producerii incidentului vor putea fi stabilite, cu exactitate, de organele de drept abilitate în efectuarea cercetărilor, iar Administrația Națională a Penitenciarelor a inițiat o ancheta internă pe acest caz.

Totodată, va fi înaintată și o acțiune civilă în judecată pentru ca persoanele care se fac vinovate să achite despăgubirile materiale.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x