/VIDEO/ Un „hoț în lege” din Georgia reținut în raionul Ocnița. Acesta intenționa să-și consolideze activitatea în rândul persoanelor de etnie romă

Un bărbat în vârstă de 40 ani, originar din orașul Kutaisi, Georgia, zis Papun, care are statut de „hoț în lege” în lumea criminală, a fost reținut pe teritoriul Republicii Moldova. Acesta se afla în Republica Moldova de aproximativ trei luni și intenționa să-și consolideze pozițiile sale de hoț în lege, în rândul persoanelor de etnie romă din nordul țării.

Ca urmare a unei informații operative și a acțiunilor întreprinse de polițiștii din raionul Ocnița, la data de 7 iulie, bărbatul a fost reținut în timp ce se afla într-un restaurant din orașul Otaci.

Hoțul în lege a fost supus procedurilor legale de declarare ca persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova pentru că  intenționa să desfășoare activități, care ar pune în pericol securitatea națională și ordinea publică.

La data de 8 iulie, cetățeanul georgian a fost escortat până la bordul navei aeriene cursa Chișinău – Istanbul, acesta părăsind țara și primind  interdicție de a intra pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen de 5 ani.

Din anul 2018 până în prezent, 539 de persoane, care pun în pericol securitatea națională și ordinea publică. au fost declarate indezirabile.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x