Președintele PACE, Gheorghe Cavcaliuc, așteptat la Procuratură în dosarul verdelui de briliant

Odată încheiat scrutinul electoral, Președintele Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, nu mai poate beneficia de garanțiile Codului electoral.

Prin urmare, acesta a fost din nou citat la Procuratura raionului Sângerei pentru vineri, 16 iulie, ora 10.00, pentru a fi pus sub învinuire și informat despre finalizarea urmăririi penale cu trimiterea dosarului în judecată.

Potrivit materialelor, acesta este acuzat de „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”, împreună cu alți patru colegi de-ai săi, care urmează să răspundă în fața legii.

Fiind anterior citat în fața procurorilor, Gheorghe Cavcaliuc a refuzat să se prezinte, motivând că s-a înregistrat în cursa electorală în calitate de candidat la funcția de deputat și în conformitate cu art.51 din Codul electoral a solicitat suspendarea tuturor activităților procesuale în privința sa, până la finalizarea alegerilor.

Acțiunile de urmărire penală au loc în contextul investigațiilor pe cazul incidentului din 6 aprilie, când mai mulți membri ai formațiunii PACE l-a stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, ultimul având nevoie de spitalizare ca urmare a leziunilor primite.

Pentru astfel de acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x