Procuratura a dispus reținerea lui Gheorghe Cavcaliuc

Procuratura Generală a respins cererea lui Gheorghe Cavcaliuc de retragere a dosarului „verde de briliant” din gestiunea Procuraturii raionului Sângerei, fapt despre care a fost informat la data de 13 iulie 2021.

Decizia a fost luată după examinarea argumentelor reclamantului, care invoca caracterul vădit tendențios, neobiectiv și părtinitor al activității de urmărire penală desfășurate de procurorii din cadrul Procuraturii raionului Sângerei, și respectiv, solicita recuzarea acestora cu transmiterea dosarului către un alt organ de urmărire penală ori procuratură specializată pentru efectuarea în continuare a cercetărilor.

Prin urmare, Procuratura Generală a constatat lipsa unor circumstanțe prevăzute de Codul de procedură penală care ar pune la îndoială rezonabilă imparțialitate a procurorilor din Sângerei, motiv pentru care cererea reclamantului a fost respinsă.

Astfel, fiind citat repetat la Procuratura raionului Sângerei pentru a fi pus sub învinuire, acesta nu s-a prezentat, iar avocații lui Cavcaliuc au informat că se el află în concediu. Acest pretext nu poate periclita acțiunile procesuale planificate, or, potrivit legislației, în astfel de situații statul asigură avocat din oficiu, lucru despre care, la fel, au fost informați.

În consecință, având în vedere faptul că învinuitul a refuzat de a se prezenta benevol după o citare legală, prin ordonanța Procurorului raionului Sângerei, a fost dispusă reținerea acestuia pentru prezentarea învinuirii.

Potrivit materialelor, el este acuzat de „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”. Acesta împreună cu alți patru colegi de-ai săi, urmează să răspundă în fața legii.

Acțiunile de urmărire penală au loc în contextul investigațiilor pe cazul incidentului din 6 aprilie, când mai mulți membri ai formațiunii PACE l-a stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, ultimul având nevoie de spitalizare ca urmare a leziunilor primite.

Pentru astfel de acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x