Teste COVID-19 falsificate la frontiera din raionul Briceni. 15 ucraineni documentați

Mai mulți cetățeni ai Ucrainei sunt nevoiți să respecte regimul de autoizolare pe teritoriul Republicii Moldova, după ce au prezentat la frontiera de stat teste falsificate la infecția COVID-19.

La data de 20 iulie, în punctul de trecere Criva din raionul Briceni s-a apropiat un mijloc de transport de model Mercedes Sprinter. Pe lângă conducătorul auto, în microbuz se aflau 15 cetățeni ucraineni. După identificarea persoanelor, angajatul instituției de frontieră a solicitat celor care nu doresc să fie plasați în autoizolare să prezinte un document ce le-ar permite exonerarea de la acest fapt.

Astfel, fiecare pasager a prezentat câte un test COVID-19 cu rezultatul negativ. În urma examinării, toate testele au fost identificate cu semne de falsificare și anume: lipsa elementelor de protecție a hârtiei, iar în urma scanării codului QR nu se afișau datele oficiale a laboratorului medical care le-ar fi eliberat.

Contactați, reprezentanții centrului medical din Ucraina au infirmat că ar fi emis astfel de teste. Mai mult, au menționat ei, blancul nu coincide cu cel original.

Cetățenilor ucraineni li s-a autorizat intrarea în Republica Moldova, dar nu înainte de a completa fișa epidemiologică și de a semna declarația pe propria răspundere privind respectarea regimului de autoizolare.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x