Aproximativ 1.600 kilograme de carcase de pui infestate cu salmonela au fost depistate la un agent economic din Bălți

Inspectorii Subdiviziunii teritoriale Bălți ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au depistat la un operator economic un lot de aproximativ 1.600 kilograme de produse neconforme, infestat cu Salmonella Enteritidis, ceea ce prezintă pericol biologic.

Inspectorii ANSA au prelevat probe din lotul suspect și l-au expediat la două laboratoare acreditate din Republica Moldova. Rapoartele de încercări au arătat prezența în carnea supusă examinării a bacteriei Salmonella Enteritidis.

Produsele infectate, au fost încărcate într-o unitate de transport specială, fiind însoțită de inspectorii Direcției de Patrulare Nord a INSP și au fost transportate la locul de nimicire.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor atenționează consumatorii că bacteria salmonela este cauza cea mai frecventă a toxiinfecțiilor alimentare provocate de alimentele contaminate.

Dacă în produse, în rezultatul efectuării încercărilor de laborator, sunt depistate forme ale bacteriei, toxinele cărora prezintă pericol pentru sănătate, ele sunt distruse imediat.

ANSA atenționează că cea mai sigură cale de a preveni contaminarea, în special în sezonul cald, este să evitați consumul de carne, ouă, brânză, lapte nepasteurizat din surse incerte.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x