Interpreta de muzică populară Lidia Bejenaru s-a stins din viață

Interpreta de muzică populară Lidia Bejenaru, soția dirijorului Nicolae Botgros, s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani.

Anunțul a fost făcut de către directorul general „Moldova-Concert”, Andrei Locoman.  

Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară. Lidia Bejenaru-Botgros, solistă de o viață a Orchestrei Naționale de muzică populară „Lăutarii” și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ. S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani. Solistă în prima formulă a orchestrei „Lăutarii”, Lidia Bejenaru-Botgros, a urcat cu răbdare, dar, în primul rând, cu dragoste și pasiune spre culmile înalte ale artei populare. Și-a adunat un vast și variat repertoriu de cântece populare, prin care și-a exprimat întreaga gamă de sentimente, viața ei – cu bucurii și tristeți, în care s-au regăsit admiratorii ei. Va fi simțită lipsa Lidiei Bejenaru-Botgros din spectacolele orchestrei „Lăutarii”, în general, din scena muzicii populare, ea fiind o prezență deosebită. Drum lin spre ceruri, dragă doamnă Lidia Bejenaru-Botgros”, a scris Andrei Locoman pe Facebook.

Lidia Bejenaru s-a născut la data de 3 mai 1953, în satul Țipletești din raionul Sângerei. Aceasta și-a făcut studii muzicale la Școala de Iluminare Culturală „Elena Sârbu” din Soroca între anii 1968 – 1971. A fost solistă a orchestrei „Ciocârlia” de la Edineț, apoi la orchestrele „Mugurel” și „Lăutarii” ale Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. În 1933 a fost distinsă cu medalia „Meritul Civic”.

În 1971, Lidia Bejenaru s-a căsătorit cu viitorul dirijor al orchestrei „Lăutarii” Nicolae Botgros.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x