Trenul de pe ruta Bălți – Ungheni și-a sistat temporar activitatea

Trenul de pe ruta Bălți – Ungheni și-a sistat temporar activitatea. Unitatea de transport ar fi fost scoasă de pe linie din cauza unor defecțiuni tehnice.

Șeful CFM, Oleg Tofilat, nu exclude că, în următoarea perioadă, ar putea fi sistat tot transportul feroviar de pasageri din Republica Moldova. Cauza principală fiind că, majoritatea trenurilor au termenul de exploatare depășit și sunt într-o stare avansată de degradare.

Despre sistarea rutei a trenului Bălți – Ungheni a scris pe Facebook și ex-deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari.  

Din motive neclare așa și nu a fost reluată circulația trenului Chișinău-Odesa, deși partea ucraineană a fost disponibilă și în perioada de vară această rută este rentabilă. Nu a fost nicio încercare de a restabili circulația trenurilor internaționale pentru România și Rusia. Din 26 iulie se suspendă circulația trenului Bălți – Ungheni, ultimul tren, deservit de filiala CFM Bălți”, a scris Slusari.

Întreprinderea Calea Ferată din Republica Moldova se confruntă cu grave probleme financiare. La moment, datoriile întreprinderii de stat se ridică la sute de milioane de lei, iar angajații întreprinderii nu și-au primit salariile de câteva luni.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x