În municipiul Bălți a fost instituit Codul Galben de răspândire a infecției COVID-19

Din data de 27 iulie municipiul Bălți a intrat sub Codul Galben de răspândire a infecției COVID-19. O decizie în acest sens a fost luată de către Comisia Municipală Extraordinară de Sănătate Publică Bălți.

1. În baza indicatorului de incidență cu COVID-19 în municipiul Bălți se stabilește gradul de alertă „Cod galben”, cu menținerea măsurilor de sănătate publică, conform Planului de pregătire și răspuns la infecția cu Coronavirus de tip nou (Versiunea 2), în corespundere cu gradul de alertă din teritoriul administrativ (aprobat prin Hotărârea nr. 30 din 11 septembrie 2020 a CNESP).

2. Este obligatorie purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice închise, în transportul public și la stațiile de așteptare, inclusiv în spațiile deschise unde nu este posibilă respectarea distanței fizice. Masca trebuie să acopere atât gura, cât și nasul.

3. Se stabilește numărul maxim de vizitatori/cumpărători care pot să se afle simultan la obiectele comerciale în funcție de suprafața acestora.

4. Deschiderea numărului maxim de case, în mod special în orele de vârf, pentru evitarea creării aglomerărilor în unitățile comerciale cu amănuntul de pe teritoriul municipiului Bălți.

5. Se recomandă conducătorilor instituțiilor, organizațiilor, întreprinderilor indiferent de domeniul de activitate și forma juridică de organizare să promoveze în colectivități ideea necesității vaccinării împotriva infecției COVID-19, solicitând suportul Centrului de Sănătate Publică Bălți sau IMSP „Centrul Medicilor de Familie Municipal Bălți”.

6. Hotărârile Comisiei Municipale Extraordinare de Sănătate Publică Bălți sunt executorii pentru autoritățile publice, persoanele fizice și juridice, indiferent de domeniul de activitate și forma juridică de organizare care își desfășoară activitatea pe teritoriul municipiului Bălți”, se arată în decizia adoptată.

Din data de 27 iulie și-au început activitatea grupurile mobile, cu scopul asigurării controlului asupra implementării măsurilor anti-epidemice, încălcate din ce în ce mai mult de vizitatorii magazinelor, de angajații unităților comerciale și, în special, de pasagerii transportului public. Grupurile mobile sunt formate din angajați ai Primăriei municipiului Bălți, Inspectoratului de poliție Bălți și Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x