Încă 30 de zile de arest pentru șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru

Încă 30 de zile de arest pentru șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, reținut în dosarul fostei Direcții Nr. 5 a Inspectoratului Național de Investigații (INI). Decizia a fost luată de magistrații Oficiului Ciocana al Judecătoriei Chișinău.

30 zile de arest au mai primit inspectorul Poliției de Frontieră, dar și președintele Asociației FEA, Dorin Damir, finul fostului lider PDM, Vladimir Plahotniuc, reținuți în același dosar. Scopul măsurii constă în evitarea eschivării de la justiție și influențării martorilor, astfel încât să fie asigurată eficiența investigațiilor.

Menționăm că în dimineața de 5 iulie 2021, forțele de ordine au efectuat percheziții la domiciliile, în birourile de serviciu și automobilele tuturor celor reținuți.

Acțiunile procesuale vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, acțiunile cărora sunt cercetate prin prisma a cinci componențe de infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

În vara anului 2019, șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, și-a dat demisia din funcția de șef al Direcție nr. 5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații (INI). În august 2020, acesta a fost numit în funcția de șef al Inspectoratului de Poliție Bălți.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x