/FOTO/ Mâncare din găleată și condiții insalubre la centrul de plasament din satul Bădiceni, raionul Soroca

Condiții precare în blocurile sanitare, lipsa apei în duș, podeau deteriorată,  alimentare în condiții insalubre și atitudinea violentă a personalului, sunt doar câteva probleme din cele depistate de Avocatul Poporului la Centrul de plasament temporar pentru persoanele cu dizabilități adulte din satul Bădiceni, raionul Soroca.

Potrivit Ombudsmanului, la data de 5 august, angajații Oficiului Avocatului Poporului din cadrul Direcției prevenirea torturii au realizat o vizită preventivă la Centrul de plasament. Vizita a avut drept scop monitorizarea situației privind respectarea drepturilor rezidenților, precum și a gradului de implementare a recomandărilor anterioare. La momentul vizitei, în instituție se aflau 280 rezidenți pe un plafon de 450 paturi.

Avocatul Poporului urmează să formuleze recomandări și un aviz obligatoriu pentru instituția vizată în vederea ameliorării comportamentului față de persoanele private de libertate, a îmbunătățirii condițiilor de detenție și a prevenirii torturii.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x