/VIDEO/ 25 salvatori și pompieri au plecat în Grecia pentru lichidarea incendiilor de pădure

25 de pompieri și salvatori din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), au plecat astăzi, 9 august, în Grecia pentru a acorda ajutor colegilor eleni la lichidarea incendiilor de pădure.

Plecarea a avut loc după ce în incinta IGSU s-a desfășurat o ceremonie solemnă de detașare a salvatorilor în misiunea de sprijinire a colegilor greci.

Cei 25 de salvatori și pompieri cu patru unități de tehnică, detașați pentru misiune, urmează să ajungă în Grecia după ce vor parcurge distanța de 1.600 kilometri. La destinație, aceștia se vor implica în stingerea incendiilor. Pompierii moldoveni vor acționa neîntrerupt pe parcursul misiunii, întrucât efectivul detașat va lucra în ture. În cadrul echipelor de intervenție sunt module pentru misiuni de lichidare a incendiilor în zonele puternic afectate, dar și paramedici pentru acordarea primului ajutor calificat efectivului implicat, dar la necesitate și persoanelor civile.

Potrivit IGSU, aceasta este o misiune fără precedent realizată de Republica Moldova în care țara noastră ia parte și intervine cu forțe umane pentru sprijin și asistență altor state.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x