/VIDEO/ Patru persoane trimise pe banca acuzaților pentru punerea în circulație a peste 10.000 de dolari falși

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), a reușit documentarea unui grup criminal organizat specializat în punerea circulației a dolarilor americani falși, cu nominalul de 50 și 100, pe teritoriul Republicii Moldova.

Urmărirea penală în privința a patru persoane a fost terminată, iar dosarul expediat în instanța de judecată pentru examinare în fond. Inculpații, sunt bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 34 de ani, originari din municipiul Chișinău, raioanele Călărași și Glodeni.

Anterior, aceștia au fost condamnați pentru diferite infracțiuni, cu ispășirea pedepselor în penitenciarele din Republica Moldova și UE, iar la reținerea a doi din ei, a fost stabilit faptul că aceștia anterior au fost anunțați în căutare.

În baza probelor acumulate, a fost posibilă deconspirarea acțiunilor de punere în circulație a banilor falși. Acțiunile au durat aproximativ șase luni și se manifestau prin achitarea ilegală pentru automobile, tehnică agricolă, cantități mari de carburanți la stațiile PECO și produse alimentare. Activitatea infracțională a fost înfăptuită preponderent în zonele rurale ale țării.

Bancnotele false erau de o calitate înaltă, ceea ce le-a permis inculpaților să efectueze operațiuni de schimb valutar, la agenți economici autorizați. Cele aproximativ 20 de dosare, au fost conexate la dosarul de bază instrumentat de PCCOCS și, respectiv, a fost posibilă identificarea operațiunilor ilegale, cu scoaterea din circuitul civil a bancnotelor falsificate, care în total constituie suma de peste 10.000 dolari.

Potrivit legii penale, punerea în circulație a banilor falși de către membrii grupurilor criminale organizate se pedepsește cu închisoare de la 7 până la 15 ani.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x