Din 16 august în Republica Moldova se instituie starea de alertă Cod Portocaliu de COVID-19

Din 16 august, în Republica Moldova se instituie stare de alertă la nivel național de Cod Portocaliu COVID-19 și intră în vigoare noi restricții.

Documentul semnat de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică prevede anumite restricții privind accesul în instituțiile de alimentație publică în spații închise, teatre, muzee, cinematografe, biblioteci, zone de agrement, la festivități, la evenimente în masă, în centrele și bazinele de sport. Acestea se vor organiza cu participarea vizitatorilor/spectatorilor în limita a 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 250 persoane într-un spațiu închis, cu respectarea strictă a normelor de protecție sanitară.

Totodată, va fi obligatorie purtarea măștilor de protecție și respectarea distanței fizice de minim un metru, la evenimentele publice în spații deschise.

Comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică vor putea institui măsuri de sănătate în corespundere cu gradul de alertă din teritoriul administrativ gestionat.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x