Salvatorii și pompierii care au plecat în Grecia pentru lichidarea incendiilor de pădure se întorc acasă

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) detașați în Grecia și-au încheiat activitate. Pompierii moldoveni au stins incendii forestiere pe insula Evia, unde în comun cu pompierii români au identificat focare de ardere, au lichidat incendii și au salvat animale.

Pe parcursul misiunii în statul elen, angajații IGSU au stins peste 420 de focare de ardere în fondul forestier, au defrișat 22 de arbori, precum și au refulat peste 30.000 litri de apă. Toate acțiunile echipei s-au desfășurat pe o suprafață de 300 hectare. Salvatorii au fost coordonați de ofițerii eleni și au primit misiunile într-o bază operațională din regiunea Prokopion.

Misiunea acestora s-a încheiat pe 15 august, după ce au reușit să exercite toate acțiunile propuse.

Ulterior după ce au fost mulțumiți de autoritățile elene, dar și de oamenii civili din zona, coloana cu cei 25 de pompieri au plecat la drum. Cortegiu format din autospecialele de intervenție a Republicii Moldova și a României au părăsit statul elen pentru a se întoarce acasă. Aceștia urmează să ajungă în țară în primele zile ale acestei săptămâni.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x