În municipiul Bălți a fost instituit Codul Roșu de răspândire a infecției COVID-19

Municipiul Bălți a intrat sub Cod Roșu de răspândire a infecției COVID-19. O decizie în acest sens a fost luată de către Comisia Municipală Extraordinară de Sănătate Publică Bălți, pe data de 19 august.

Măsurile sunt întreprinse, după ce în ultima perioadă numărul infecțiilor de COVID-19 au crescut în localitate.

Astfel, este obligatorie purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice închise, în transportul public și la stațiile de așteptare, inclusiv în spațiile deschise, unde nu este posibilă respectarea distanței fizice, masca trebuie să acopere atât gura, cât și nasul.

Conducătorii instituțiilor, întreprinderilor, organizațiilor, agențiilor și instituțiilor din subordine, indiferent de forma de proprietate, vor asigura un mediu sigur de activitate la locul de muncă.

Se admite organizarea întrunirilor în masă care au un caracter unic, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate publică și cu întocmirea obligatorie de către organizatori a listei de evidență epidemiologică a evenimentului. Întrunirile nu pot fi organizate în adiacentul instituțiilor publice, de învățământ, spitalelor sau altor locuri cu risc sporit de infecție.

Se admite desfășurarea manifestărilor oficiale, dedicate Zilei Independenței și Sărbătorii „Limba noastră”, organizate de Primăria municipiului Bălți, pe dățile de 27 și 31 august 2021, cu respectarea măsurilor de prevenire și control al infecției COVID-19.

Nerespectarea măsurilor de sănătate, constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei pentru tragere la răspundere contravențională sau penală, a persoanelor vinovate.

Codul Roșu se instituie într-o regiune, atunci când numărul cazurilor depășește cifra de 100 de infectați – la o sută de mii de locuitori.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x