Trei persoane din raionul Edineț riscă ani de pușcărie pentru o mită de 700 de euro

Doi bărbați și o femeie au ajuns să fie documentați de ofițerii CNA și procurorii anticorupție pentru că ar fi „ajutat” o persoană să obțină un permis de conducere de categoria B.

Cei trei ar fi susținut că au influență asupra angajaților Secției de înmatriculare a transportului și calificare a conducătorilor auto din orașul Edineț și ar putea „aranja” susținerea cu succes a probei practice „traseu”, fapt pentru care ar fi pretins și primit 700 de euro mită.

Cazul a fost denunțat la CNA, iar urmare a măsurilor speciale de investigație întreprinse, banii extorcați au fost transmiși sub controlul ofițerilor anticorupție.

Acum, bănuiții sunt cercetați în stare de libertate, iar dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă de până la 200.000 de lei.  

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
1 Комментарий
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Inna

Ar fi bine de trimis în Edineț specialiști din Chișinău pentru examenul de calificare a conducătorilor auto. Rata de promovare a examenului aici este foarte mică, deoarece examinatorii locali așteaptă mită, nu sunt obiectivi în notarea candidaților și intenționat îi „pică” pe candidați. Mă întreb, cum persoane de origine romă care nu au nici școală primară dețin permise și conduc mașini de lux, iar acei cu studii susțin probele la conducere de 5-6 ori, achitând taxa oficială de fiecare dată??? E timpul de făcut schimbări majore în instituția din Edineț!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x