Profesorii nevaccinați vor trebui să prezinte o dată la două săptămâni testul la COVID-19. Cheltuielile vor fi suportate de ei

Din 1 septembrie, activitatea instituțiilor de învățământ va începe cu prezența fizică și cu respectarea instrucțiunilor adoptate de CNESP. Totodată, angajații instituțiilor de învățământ din țară vor fi obligați să prezinte teste negative la COVID-19, în cazul în care nu sunt vaccinați. Cheltuielile pentru teste vor fi acoperite de către angajați.

Pentru a preveni răspândirea infecției de la profesor la elev/student, Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a stabilit ca rata de vaccinare a cadrelor didactice (persoane adulte) să atingă scorul de cel puțin 95% în fiecare instituție de învățământ până la data de 1 octombrie. Până la atingerea a cel puțin 95% de cadre didactice și cele auxiliare vaccinate din fiecare instituție de învățământ, persoanele nevaccinate vor efectua și vor prezenta din surse proprii o dată la 14 zile, rezultatul a unui test la COVID-19. Se acceptă atât testele rapide Antigen, cât și cele PCR”, a declarat Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.

Ministrul Sănătății susține că decizia a fost luată pentru a proteja elevii și studenții. În prezent, doar aproximativ 32% dintre angajații din educație s-au imunizat complet la nivel de țară.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x