Comercianții de flori din Bălți și Chișinău vor fi verificați de Serviciul Fiscal în ajun de 1 septembrie

Serviciul Fiscal de Stat va desfășura în perioada 31 august – 1 septembrie 2021, acțiuni de monitorizare și verificare la agenții economici, care comercializează flori în piețele autorizate și unitățile de comerț din municipiile Bălți și Chișinău, în scopul prevenirii comerțului ilicit cu flori, fără documentarea tranzacțiilor prin echipamentele de casă și control.

Acțiunile se vor axa pe întreprinderea măsurilor de conformare, prin monitorizarea aplicării de către comercianți a echipamentelor de casă și control la efectuarea decontărilor în numerar și înregistrarea conformă a activității de întreprinzător.

Potrivit reprezentanților Fiscului, acțiunile respective vin în contextul creșterii cererii de flori vii în ajunul sărbătorii de 1 septembrie, fapt ce duce la sporirea riscului de nedeclarare a tuturor vânzărilor cu scopul de a diminua cuantumul impozitelor și taxelor aferente Bugetului Public Național.

Autoritatea fiscală națională recomandă tuturor contribuabililor de a se conforma prevederilor legale, iar cumpărătorilor – să solicite bonul de casă la procurarea florilor, astfel contribuind la majorarea nivelului de conformare.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x