PSRM va atacă în judecată decizia CNESP privind efectuarea din cont propriu a testelor anti-COVID-19 pentru angajații din sistemul de educație

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) va contesta în instanța de judecată decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică și va cere anularea obligării angajaților din educație să suporte cheltuielile pentru testele anti-COVID-19. Potrivit socialiștilor, vaccinarea trebuie să rămână benevolă, dar nu obligatorie.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova condamnă acțiunile discriminatorii ale guvernării și afirmația iresponsabilă și scandaloasă a premierului, Natalia Gavrilița în raport cu cadrele didactice. În ajunul începutului unui nou an de învățământ, actuala guvernare a lansat un șir de acțiuni de hărțuire a angajaților din domeniul Educației, inclusiv a pedagogilor și profesorilor. Conducerea țării îi forțează pe acești oameni să se vaccineze ori să plătească teste anti-COVID-19 din propriul salariu, care și așa deseori nu ajunge nici pentru strictul necesar pe fundalul unor scumpiri la majoritatea”, se arată într-un comunicat de presă emis de socialiști.

TVN.md amintește că angajații instituțiilor de învățământ din țară vor fi obligați să prezinte teste negative la COVID-19, în cazul în care nu sunt vaccinați. Cheltuielile pentru teste vor fi acoperite de către angajați.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x