Gheorghe Cavcaliuc și Veaceslav Platon, anunțați în căutare internațională

La indicația autoritățile de la Chișinău, fostul șef adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc și controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, ar putea fi anunțați în căutare internațională de Interpol. Informația a fost confirmată pentru presă de către șeful Biroului Național Central Interpol (BNCI Interpol) din Republica Moldova, Viorel Țentiu.

Șeful BNCI Interpol din Republica Moldova a precizat că solicitările au fost expediate săptămâna trecută. În cazul lui Veaceslav Platon este vorba despre arestarea și extrădarea acestuia, iar în cazul lui Gheorghe Cavcaliuc se cere doar localizarea acestuia.

Amintim că Gheorghe Cavcaliuc a părăsit teritoriul Republicii Moldova pe data de 9 iulie, eschivându-se de urmărirea penală. Acesta este acuzat de „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”, în contextul dosarului Verde de briliant, când mai mulți membri ai partidului PACE l-ar fi stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, Tudor Tutunaru. În acest caz, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani. 

Veaceslav Platon a părăsit teritoriul Republicii Moldova acum o lună, imediat după alegeri. Potrivit unor surse, acesta s-ar ascunde de autorități în Marea Britanie.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x