/VIDEO/ Scandalul lenjeriei murdare la Spitalul Clinic Bălți. Reacția administrației

În urma scandalului în care a fost implicat Spitalul Clinic Bălți, după ce în presă au apărut fotografii cu lenjerie și saltele murdare dintr-o secție, administrația instituției a ținut să le arate jurnaliștilor că lucrurile stau altfel.

În cadrul vizitei întreprinse de către reprezentanții mass-media, pacienții au comunicat că au parte de condiții bune de cazare:

„Foarte bune condiții. Medicii foarte atenți cu pacienții. Sunt foarte mulțumit de tot. Nu am nicio pretenție la nimic. La fiecare două-trei zile se schimbă. Tot setul? Totul absolut.”

„Mie mi se pare că mai curat decât atât nu poate fi. Nici nu reușim să ne trezim și la 6 dimineața deja se face curățenie. Am luat micul dejun, iarăși se face curat. Geamurile, prin dulapuri, totul se face cu soluții chimice speciale și veceurile sunt foarte curate. Ceea ce ține de curățenie, probleme nu avem.”

„Ne convine curățenia din spital și personalul tot. Au grijă de noi, nu avem deloc probleme. Lenjeria este curată? Se schimbă la timp? Tot timpul. Mereu. Iată eu am avut o intervenție chirurgicală la cap și am avut scurgeri. La fiecare trei ore se schimba.”

„Miros frumos, sunt albe, mie îmi plac. Sunt albituri foarte curate, se vede că sunt dezinfectate. Tot normal.”

Angajații spitalului spun că imaginile care au apărut în presă nu reflectă realitate din instituție. Acum spitalul ar dispune de suficiente  seturi de albituri.

Irina Bunici, lucrător medical: „Secție de neurochirurgie are 60 de paturi, conform normativelor și protocoalelor în vigoare, la 60 de paturi, secția dată are 180 de complete de albituri. Albiturile se evacuează și se duc la spălat de trei ori pe săptămână. Albiturile din secția de COVID-19, când se colectează de la pacient, se pun într-un sac, se leagă nod, sacul se dezinfectează.”

Ala Condrea, director adjunct al Spitalului Clinic Bălți: „Nu pot să spun și nu am nicio dovadă că acele imagini și filmulețe sunt din cadrul Spitalului Clinic Bălți. Noi astăzi nu avem așa saltele în cadrul Spitalului Clinic Bălți.”

În același timp, activista Diana Grosu, coautoarele articolului în care s-a vorbit despre lenjeria murdară, susține că administrația spitalului invită jurnaliștii să filmeze doar după ce înlătură problemele:

„Video cu lenjeriile murdare din cadrul Spitalului Clinic Bălți le-am preluat de la ziarul SP, care a publicat în luna iulie, transmise de pacienți. Imediat după ce s-a publicat acest material, angajații din secția respectivă, au fost chemați, au făcut curat și au solicitat presa să vină a doua zi.”

Spitalul Clinic Bălți cheltuiește lunar câte 140 de mii de lei pentru spălarea albiturile din instituție. Potrivit prevederilor contractului semnat între o firmă de cleaning și instituția medicală pentru perioada de 32 de luni, spitalul va achita șase milioane 500 de mii de lei, dintre care peste două milioane sunt preconizați pentru închirierea lenjeriei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x