/VIDEO/ Renato Usatîi părăsește Primăria Bălți. Când vor avea loc alegerile anticipate

Renato Usatîi părăsește Primăria Bălți. Anunțul a fost făcut de edilul municipiului Bălți în cadrul discursului pe care l-a rostit în fața a sute de locuitori ai orașului. Decizia vine după rezultatele alegerilor parlamentare din 11 iulie. Sute de bălțeni au ieșit să îl susțină pe primar, în speranța că alesul local își va revizui decizia.

Unii locutori ai orașului nu și-au putut stăpâni emoțiile:

„Îmi este foarte greu, nu vreau ca el să plece, atât de multe lucruri a făcut pentru noi, foarte multe, nu am cuvinte.”

„Iată eu plâng de așa decizie. – Vă pare rău? – Îmi pare rău că așa primar demult nu am avut așa și foarte mult a făcut pentru oraș.”

Bălțenii susțin că regretă plecarea lui Usatîi de la cârma primăriei.

„Niciun primar nu a făcut pentru oraș, câte a făcut Renato Usatîi. Mai mult nu pot spune nimic. Desigur îmi pare rău, pentru că niciun primar precedent nu a făcut măcar o stradă, dar el. Câte trotuare, terenuri de joacă pentru copii și mesele organizate pentru pensionari.”

„Să vă spun drept eu cred că el trebuie să rămână, el mult deja poate, altul în locul lui nu o să poată să facă atâtea. În ziua de astăzi ce văd în oraș acesta, eu cred că el trebuie să mai rămână, să mai lucreze.”

Renato Usatîi a prezentat raportul a celor șase ani de activitate, ținând să menționeze că o parte din proiecte au fost realizate din bani proprii:

„Înțeleg că în municipiul Bălți, alegerile locale vor avea loc în 21 noiembrie. Eu astăzi demisionez. Majoritatea bălțenilor, pe 11 iulie, au votat pentru altceva. Eu nu pot să mă impun. Sunt și eu om, ca și toți voi. Din această cauză, astăzi demisionez.”

La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, pentru Blocul Electoral „Renato Ustîi” au votat doar puțin peste 22% din bălțeni.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x