Maia Sandu susţine testarea profesorilor: „E firesc ca cei care nu vor să se vaccineze împotriva COVID să facă test din cont propriu”

Președintele R.Moldova, Maia Sandu, a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate, că susține decizia CNESP prin care cadrele didactice nevaccinate sunt obligate să se testeze în fiecare două săptămâni, din bani proprii.

„E o decizie corectă, pentru că se oferă vaccin şi vin cu îndemnul ca toţi să se imunizeze. În cazul educaţiei vorbim, în primul rând, de sănătatea copiilor. Trebuie să ne asigurăm ca ei să nu fie în pericol. E firesc ca cei care nu doresc să se vaccineze, să facă test din cont propriu. Cei care nu se vaccinează blochează sistemul medical, ceea ce înseamnă că ceilalţi rămân fără îngrijiri medicale. Trebuie să ne asumăm anumite responsabilităţi”, a declarat Maia Sandu.

În același timp, Maia Sandu a enunțat că decizia luată de către primarul Capitalei, Ion Ceban, care a declarat nulă pe teritoriul municipiului Chişinău decizia CNESP, nu este valabilă: „Primarul nu poate să anuleze decizia comisiei la nivel național. Decizia primarului nu are nici o valoare”.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x