Persoanele care își falsifică certificatele de vaccinare COVID-19, pot risca amenzi de jumătate de milion de lei

Persoanele care își vor falsifica certificatele de vaccinare COVID-19, pot risca amenzi de aproximativ jumătate de milion de lei. O asemenea declarație a fost făcută de către Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, în cadrul unei emisiuni de la Cotidianul.

„Vom introduce o lege, prin care va fi pedepsit și cetățeanul, deci vom veni cu o propunere la Parlament de modificare a legislației în care cetățeanul va plăti o amendă de așa vreo 500 de mii de lei”, a spus Ala Nemerenco.

Menționăm că oamenii legii desfășoară deja o anchetă în ceea ce privește o posibilă rețea specializată în cazuri de vaccinare falsă. Până acum au fost intentate cinci cauze penale cu privire la certificatele care conțin rezultate la COVID-19 cu semne vădite de falsificare. În aceste cauze sunt vizate atât persoane juridice cât și persoane fizice care eliberau false buletine negative de analiză a probei biologice ori transportau peste hotare persoane despre care se cunoștea că dețin certificate false la COVID-19.

Pe marginea acestor cauze se întreprind în continuare acțiuni pentru documentarea completă și obiectivă a circumstanțelor invocate.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x