/DOC/ Reacția Centrului Național Anticorupție după ce Ala Nemerenco, a spus că „CNA a cam frânat și nu s-a autosesizat” în privința certificatelor de vaccinare false

Centrul Național Anticorupție (CNA) a venit cu o reacție, după ce Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a spus că „CNA a cam frânat și nu s-a autosesizat” în privința cazurilor cu certificate de vaccinare false. Instituția susține că afirmațiile Ministerului sunt speculative și calomnioase. Totodată, a fost prezentată corespondența dintre CNA și Ministerul Sănătății.

Potrivit unui comunicat emis de CNA, până la recepționarea demersului Ministerului Sănătății, din 1 septembrie curent, instituția a formulat două solicitări către minister, prin care a cerut prezentarea listelor persoanelor imunizate. Răspunsul, venit de la Ministerul Sănătății, a fost de fapt refuzul de a ne furniza datele solicitate, invocându-se protecția datelor cu caracter personal.

Abia la începutul acestei luni, ministrul actual a remis în adresa CNA listele persoanelor vaccinate, care urmează a fi analizate în cadrul investigațiilor pornite de CNA acum câteva luni.

Prin urmare, afirmațiile precum că CNA ar da dovadă de inacțiune în investigarea schemelor de corupție privind eliberarea certificatelor de vaccinare false sunt speculative și calomnioase, se mai arată în comunicat.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x