Prețul pentru combustibil crește a patra zi consecutiv. Precizările ANRE

Prețul la motorină și benzină este în continuă creștere. Pentru mâine, opt septembrie, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noile prețuri-plafon pentru motorină și benzină.

Potrivit ANRE, prețul la benzină a crescut cu 0,63%, iar la benzină 0,42%. Astfel, un litru de benzină A95 costă 20,52. iar tariful pentru un motorină standart este de 16,63 de lei pentru un litru. În acest context ANRE a precizat că evoluția prețurilor la combustibil este influențară de bursele petroliere internaționale.

Ritmul ascendent al prețurilor stabilite este în continuare influențat de majorarea prețului mediu de tranzacționare a produselor petroliere principale la bursele petroliere internaționale, în special a benzinei, în contextul diminuării ofertei mondiale de carburanți cauzate de înlăturarea consecințelor uraganului Ida pe coasta de Est a Americii de Nord și întârzierile suportate la repunerea în funcțiune a producerii de carburanți în Golful Mexic”, este menționat într-un comunicat ANRE.

Mecanismul actual de formare a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard asigură reflectarea exactă în prețul final plătit la pompă a evoluțiilor pe piața internațională.

Foto Prețul pentru combustibil crește a patra zi consecutiv. Precizările ANRE 2 27.10.2021

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x