/VIDEO/ Actriță, mamă, femeie. Lidia Noroc-Pânzaru va rămâne veșnic în inimile noastre

Artista Emerită a Naționalului din Bălți, Lidia Noroc-Pânzaru, s-a stins în această dimineață din cauza complicațiilor apărute în urma unei intervenții chirurgicale. Informația a fost confirmată de foștii colegi de breaslă ai actriței. Mai bine de trei decenii, ea a jucat pe scenă și a dăruit oamenilor zâmbetul pe buze.

Vecinii regretă trecerea în neființă a artistei. Aceștia spun că ea era o femeie veselă și mereu îi ținea uniți:

„Noi am fost prieteni. Rămâne să fie un om foarte bun. Eu nu îmi închipui cum să continui viața. Era o femeie veselă, tot timpul putea să ne unească în jurul unei idei.”

„Era o femeie foarte bună, o vecină minunată. Dumnezeu să o ierte.”

„O femeie minunată și plină de optimism și de dorința de a trăi, dar boala nu ne întreabă. Ne pare foarte rău, condoleanțele noastre.”

Colegii de breaslă ai Lidiei Noroc-Pânzaru spun că plecarea în neființă a artistei le-a lăsat un gol imens în sufletele lor.

Ludmila Cerguța, secretar literar la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți: „Îi port cele mai frumoase și calde amintiri. Îmi doresc să recit acum o poezie, pe care i-am consacrat-o cu vreo doi ani înainte. A fost și este ca-n povești, în Bălți, ca niciodată, printre cucoanele domnești, o doamnă delicată. Liduța e mereu șarmantă și parcă nu-i din astă baltă, cu portul ei parizian.”

Onorina Tănase, directorul Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Bălți: „Despre doamna Lidia Noroc-Pânzaru nu pot vorbi la trecut. Un om deosebit, o actriță extraordinară, o familistă, o soție și o mămică foarte bună. În tot acest răstimp, a fost cu trup și suflet alături de Teatrul Național Vasile Alecsandri.”

În perioada anilor 1959-1990 Lidia Noroc-Pânzaru a activat în Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălţi, din 1990 până în 2003 a fost şefa Direcţiei Cultură Bălţi, iar în ultimii ani – colaborator ştiinţific la Muzeul de Istorie şi Etnografie din Bălţi.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x