Începând cu 1 octombrie, pensionarii ar putea ridica lunar câte 2 000 de lei

Trei proiecte de hotărâre care vizează pensiile și alocțiile sociale din Republica Moldova au fost aprobate unanim de către Cabinetul de miniștri.

„Trebuie să facem anumite clarificări, în contextul anumitor informații din mass-media vădit manipulatorii, că ajustarea pensiei la inflație ține de indexarea pe care o vom face, la fel în luna octombrie, de 3,86%. Creșterea pensiilor e alt lucru pe care-l facem și care va duce la o putere reală de cumpărare”, a declarat prim-ministrul Natalia Gavrilița.

În timpul ședinței, a fost pus în discuție proiectul de lege cu privire la indexarea prestaţiilor de asigurări sociale şi a unor prestaţii sociale de stat; cu privire la aprobarea proiectului de lege pentru modificarea Legii privind sistemul public de pensii, dar și pentru modificarea anexei nr. 5 la Regulamentul privind modalitatea de calculare a pensiilor și modalitatea de confirmare a stagiului de cotizare pentru stabilirea pensiilor.

Prin urmare, toți cei cu stagiu de muncă complet, de la 1 octombrie, ar putea ridica o pensie de cel puțin 2.000 de lei. Totodată, va crește și pensia celor cu un stagiu incomplet de cotizare cu 398 de lei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x