/VIDEO/ Lidia Noroc-Pînzaru condusă pe ultimul drum

Zi de doliu pentru cultura din Republica Moldova. Artista Emerită a Naționalului din Bălți, Lidia Noroc-Pînzaru, a fost petrecută pe ultimul drum. Soția regretatului actor, Anatol Pînzaru a fost înmormântată pe Aleea Actorilor din Cimitirul Vechi, din municipiul Bălți. Actrița a fost condusă pe ultimul drum sub aplauzele spectatorilor, rudelor și colegilor de breaslă.

Sicriul a fost depus la Biserica Tuturor Sfinților unde, de dimineață cei apropiați i-au adus un ultim omagiu:

„O cunoaștem de mult timp, de vreo 30 de ani, ca pe un om din domeniul culturii, o femeie frumoasă, de apreciat, de admirat. Când ne întâlneam era întâlnirea bine venită.”

„Ea a fost pentru noi un sprijin, un model. Noi am iubit-o și ne-a iubit. A crescut și a educat doi copii.”

„Nouă ne rămâne ca să trăim, s-o pomenim pe doamna Lidia Noroc-Pînzaru de bine, să ne rugăm la Domnul să o primească în Împărăția Sa.”

Actorii, cu lacrimi în ochi, spun că au pierdut un om de valoare, muncitor și dedicat:

„Mi-a fost ca o mamă. Toate momentele senine, frumoase le leg de această familie. Era o fire de o cultură deosebită, de un talent mare, de o capacitate de muncă enormă.

„Era o persoană foarte elegantă, foarte inteligentă, citită După cum se vede și astăzi, au respectat-o foarte multă lume și o va respecta și în continuare. Să-i fie veșnică amintirea.”

Onorina Tănase, directorul Teatrului Național Vasile Alecsandri din Bălți: „Din păcate, astăzi cultura noastră a devenit mai săracă de o actriță talentată, de un om deosebit, de o personalitate care mereu era cu trup și suflet aici, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți. E trist, e dureros, am devenit mai săraci de un om foarte și foarte bun.”

Printre colegii de breaslă, care i-au adus un ultim omagiu actriței, au fost și reprezentanții Primăriei din Bălți

Tatiana Dubițkaia, primarul interimar al municipiului Bălți: „Personalitate marcantă și deosebită pentru cultura națională și pentru toți bălțenii care au cunoscut-o și au avut onoarea să îi urmeze exemplul și să îi asculte învățătura. Dumnezeu să o odihnească în pace. Regretul și pasiunea noastră către rude. Astăzi tot municipiul vă pătimește și este în doliu. Dumnezeu să o ierte.”

Lidia Noroc-Pînzaru s-a născut pe 4 decembrie, anul 1942, în satul Ustia, raionul Glodeni. Aceasta a decedat pe șapte septembrie, la vârsta de 78 de ani.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x