COVID-19 în Republica Moldova

BILANȚ: Șase persoane cu coronovirus și 4000 de oameni în carantină

Șase persoane diagnosticate cu COVID-19 și peste 4.000 de cetățeni în carantină la domiciliu acesta e bilanțul anunțat de autorități. Polițiștii trebuie să se asigure că aceștia respectă indicațiile medicului. Starea pacienților cu coronovirus este de gravitate medie.

Ministrul de Interne, Pavel Voicu a precizat că moldovenii nu conștientizează pe deplin riscurile la care expune societatea un purtător de infecție.

„Avem două cazuri – un bărbat forțat cu poliția a fost adus la spital, al doilea caz este doamna cu copil, care a părăsit spitalul fără acordul medicilor. Referitor la mama cu copil: avem tot perimetrul și traseul pe unde s-a deplasat, identificăm acel mijloc de transport cu care a ajuns la Sângerei, pentru a găsi persoanele cu care posibil a intrat în contact”, a spus Voicu.

De asemenea, șeful de la MAI a adăugat că în preajma spitalului de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” a fost dislocat un post de patrulare. Avem cazuri de violență. Persoane internate în spital amenință medicii, fumează în salon, fie pe coridoare. Poliția va interveni să combată aceste ilegalități”.

Potrivit preşedintelui ţării, Igor Dodon, statul este pregătit pentru 1300 de cazuri de infectare cu COVID-19.  Până în prezent, în Republica Moldova au fost confirmate șase cazuri de coronavirus. Primul caz a fost confirmat pe 7 martie este vorba despre o femeie de 48 de ani, care venea acasă din Italia, a fost luată în stare gravă de la Aeroportul Internațional Chișinău.

1
Оставить комментарий

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Noname Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Noname
Guest
Noname

Draxlmaier lucreaza in continu. Chiar sunt asa de necesare cablurile p/u masini. Oare acolo nu tot oameni muncesc, oare ei nu-si sacrifica viata, la ei nu este pandemie de COVID-19??