Banca Națională a Moldovei pune în circulație o monedă comemorativă în valoare de 100 de lei

Începând cu ziua de astăzi, 10 septembrie 2021, Banca Națională a Moldovei (BNM) pune în circulație ca mijloc de plată și în scop numismatic o monedă comemorativă dedicată celor 100 de ani de la inaugurarea Teatrului Național din Chișinău (acum Teatrul Național „Mihai Eminescu”), ca primul teatru stabil de expresie română de la est de Prut.

Moneda din argint are valoarea nominală de 100 lei și un tiraj de 300 de unități și va completa seria „Evenimente istorice”. Aceasta este însoțită de un certificat de autenticitate, redactat în limbile română și engleză, semnat de guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei.

Clădirea Teatrului Național „Mihai Eminescu”, construită în anii 30 ai secolului al XX-lea, are statut de monument de artă, arhitectură și istorie de însemnătate națională, inclus, la inițiativa Academiei de Științe a Moldovei, în Registrul monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat.

Monedele comemorative emise de Banca Națională se comercializează prin intermediul băncilor licențiate din Republica Moldova.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x