20 de ani de la atentatelor din 11 septembrie din SUA. Joe Biden îndeamnă la unitate națională

Într-un mesaj video înainte de împlinirea a 20 de ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, președintele Statelor Unite, Joe Biden, i-a îndemnat pe americani să dea dovadă de unitate națională.

Aproape 3 000 de oameni au fost uciși când 19 teroriști ai Al-Qaeda au deturnat patru avioane de pasageri, izbind două în turnurile gemene ale World Trade Center din New York și unul – în clădirea Pentagonului din apropiere de Washington, în timp ce al patrulea s-a prăbușit pe un câmp din Pennsylvania.

Biden a spus în mesajul pe Twitter că unitatea este „lecția centrală” desprinsă din ceea ce a urmat, atunci când americanii au fost cuprinși de „un adevărat sentiment de unitate națională”, fapt care, în cuvintele liderului Statelor Unite, se întâmplă „prea rar”.

Foto 20 de ani de la atentatelor din 11 septembrie din SUA. Joe Biden îndeamnă la unitate națională 2 17.10.2021

Apelul său la unitate survine într-un moment în care societatea americană este divizată în chestiuni ca răspunsul la pandemia de COVID-19, obligația vaccinării, retragerea din Afganistan, asigurarea dreptului la vot și avorturile.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x